SPIRAL STABILIZATION

SPIRAALISTABILAATIO

Terapia-, kehonhallinta- ja harjoitusmetodi

KOULUTUS- JA OPETUSTAPAHTUMAKALENTERI  –  YLEISTÄ


Spiral Stabilization (SPS) / Spiraalistabilaatio -metodin valtuutettu kouluttaja Suomessa on LitM Tiina Arrankoski. Hän järjestää koulutuksia eri puolilla Suomea, myös tilauksesta.

Lisäksi hän pitää metodin esittelytilaisuuksia, pääsääntöisesti tilauksesta.

Tiina Arrankoski järjestää myös MELT Method opetusta ja workshoppeja – hän on Level 5 -tason MELT Method -ohjaaja.


Ilmoittautumisohjeet ja yleiset peruutusehdot täällä.


Tilauskoulutukset. Koulutuskeskukset, yliopistot, ammatilliset korkeakoulut ja opistot, sairaanhoitopiirit tms. voivat sopia tilauskoulutusten järjestämisestä ottamalla yhteyttä Askel International Oy:hyn.

Yritykset ja yhteisöt: jos teillä on koossa väh. 6-8 henkilön ryhmä liikunta- ja terveydenhoitoalan ammattilaisia, tilauskoulutus voidaan järjestää yhdessä sovittuna ajankohtana ja jopa mahdollisesti teidän omissa tiloissanne.


Esittelytilaisuudet. Tiina Arrankoski pitää Spiraalistabilaatio -metodin esittelytilaisuuksia tilauksesta ja sopimuksen mukaan eri puolella Suomea, samoin kuin myös MELT Method workshoppeja.


Koulutusohjelma. Tutustu Spiral Stabilization -metodin koulutusohjelmaan, eri kurssien sisältöihin ja koulutusten kautta saataviin ammattinimikkeisiin täällä.


Lisätietoja ja yhteydenotot: info@askelinternational.com tai sivun "Yhteystiedot" lomakkeella.Koulutuskalenteria täydennetään kaiken aikaa. Varmista, että katselet uusinta, päivitettyä Koulutuskalenteria antamalla komennon “Lataa sivu uudelleen” (tai vastaavan). Komentonäppäin – useimmiten nuoli, joka tekee lähes ympyrän – löytyy tavallisesti nettisivuosoitteen vierestä. Tarvittaessa, ja aika ajoin, tyhjennä selaimesi selaushistoria ja poista evästeet.KOULUTUS- JA OPETUSTAPAHTUMAKALENTERI


TIEDOKSI: Spiraalistabilaatio Plus 1AB (metodin Peruskurssin osio 1AB) -koulutuksia järjestetään nyt myös ONLINE -koulutuksina internetin välityksellä. Koulutukset järjestetään n. 2 tunnin sessioina Zoom -sovelluksen välityksellä ja niihin sisältyy kotitehtäviä (luku- ja harjoitustehtäviä) sekä loppukoe. Lue lisää: online -koulutukset.


22.8.2024 tai 23.8.2024 (to tai pe) klo 18:00-19:00. ONLINE -koulutus: Spiraalistabilaatio Plus 1AB (metodin Peruskurssin osio 1AB), ensimmäinen introtunti Zoom -sovelluksen välityksellä (osallistujat voivat valita itselleen sopivan päivän, joko to tai pe). Seuraavat online -tapaamiset la-su 24.-25.8.2024 klo 10:00-12:00 ja la-su 31.8.-1.9.2024 klo 10:00-12:00. Tapaamisten päivämääriä ja kellonaikoja voidaan muuttaa osallistujien kanssa sopien.

Koulutus on tarkoitettu liikunta- ja terveydenhoitoalan ammattilaisille.

Kouluttajana Tiina Arrankoski.

Hinta: 355 € (sis. alv:n), sisältäen koulutusmateriaalin ja yhden SPS-vastuskuminauhan.

Lisätietoa ja koulutuksen sisällön esittely täällä.

Ilmoittautumislomake tässä.


14.-15.9.2024 (la-su) Spiraalistabilaatio Plus 1AB (metodin Peruskurssin osio 1AB). Somatic Studio, Helsinki. Ilmoittautumiset Somatic Studiolle täällä. Kouluttajana Tiina Arrankoski.


22.9.2024 (su) MELT Method Workshop ammattilaisille. Aina on Pilates, Klingendahl -studio, Pyhäjärvenkatu 5B, Tampere, ks. www.ainaonpilates.fi.   Ilmoittautumislomake täällä. Aikataulu: klo 10.00 - 16.00. Hinta 150,00 € (sis. alv). Ohjaajana Tiina Arrankoski, MELT Method ohjaaja (Level 5) ja Spiraalistabilaatio -kouluttaja. Workshop on tarkoitettu liikunta- ja terveydenhoitoalan ammattilaisille.

Sisältö: Workshop -päivä aloitetaan tutustumalla metodin Reconnect - Rebalance - Rehydrate - Release (4 Rs) elementteihin. Näistä koostuu MELT:n askel askeleelta, loogisesti etenevä ohjelma, jonka tavoitteena on edistää kokonaisvaltaisesti kehon palautumista tasapainoon. Pehmeiden rullien ja pallojen avulla tehtävissä MELT -harjoitteissa yhdistyvät mekanismit, jotka tukevat kehon luonnollista paranemista. Terapeutin manuaalista käsittelyä simuloivat tekniikat kohdistuvat sidekudoksen eli faskian kehoa tukevien ja suojelevien ominaisuuksien palauttamiseen.

Päivän ohjelmaan sisältyvät myös ensimmäiset Neuro Strength® liikkeet. Nämä sensorimotorista viestintää ja hallintaa kehittävät tekniikat kohdistuvat tuki-ja liikuntaelimistön tasapainon palauttamiseen ja auttavat oppimaan uudelleen nivelten stabiliteettia ja liikkuvuutta ylläpitävät, kehoa säästävät liikemallit. Reintegrate ja Repattern (2Rs) täsmäliikkeiden yhdistäminen alkuperäiseen itsehoito-ohjelmaan parantaa erityisesti nivelten toimintaa tukevien lihasten oikea-aikaista aktivoitumista, stabiliteettia ja kontrollia sekä vähentää toistuvista liikkeistä aiheutuvaa liiallista rasitusta ja riskiä vammautua.

Lue lisää MELT metodista.


19.-20.10.2024 (la-su) Spiraalistabilaatio Plus 1CD (metodin Peruskurssin osio 1CD). Somatic Studio, Helsinki. Ilmoittautumiset Somatic Studiolle täällä. Kouluttajana Tiina Arrankoski.


9.-10.11.2024 (la-su) Spiraalistabilaatio Plus 1AB (metodin Peruskurssin osio 1AB). Aina on Pilates, Klingendahl -studio, Pyhäjärvenkatu 5B, Tampere, ks. www.ainaonpilates.fi.  Ilmoittautumislomake täällä. Kouluttajana Tiina Arrankoski. Tutustu koulutuksen sisältöön tästä.


30.11.-1.12.2024 (la-su) Spiraalistabilaatio Plus 1CD (metodin Peruskurssin osio 1CD). Aina on Pilates, Klingendahl -studio, Pyhäjärvenkatu 5B, Tampere, ks. www.ainaonpilates.fi.  Ilmoittautumislomake täällä. Kouluttajana Tiina Arrankoski. Mukaan voi tulla myös kertaamaan! Tutustu koulutuksen sisältöön tästä.


22.-23.3.2025 (la-su) Lasten ja nuorten skolioosi. Varalan Urheiluopisto, Tampere. Kouluttajana tsekkiläinen lääkäri Kateřina Smíšková. Hän on Spiral Stabilization -metodin kehittäjän Richard Smišekin vanhempi tytär, joka on yhdessä siskonsa lääkäri Zuzana Smíškován kanssa ollut isänsä apuna kehittämässä metodia yli viidentoista vuoden ajan.

Kateřinalla on monipuolinen ja moderni näkemys skolioosin hoidosta eri menetelmillä, sillä hän on työskennellyt useita vuosia myös maansa johtavassa skolioosileikkauksia tekevässä sairaalassa. Tänä päivänä hän johtaa omaa konservatiivista hoitoa edustavaa lääkäri- ja terapiakeskustaan Brno’n kaupungissa.

Kateřinan näkemys huomioida eri tyyppiset skolioosin muodot sekä liike- että manuaaliterapiassa on ainutlaatuista. Koulutuspäivien aikana saat ymmärryksen siitä, miten Spiraalistabilaatio -harjoitteet tulee mukauttaa harjoittelevan henkilön selkärangan kierteisyyden perusteella ja mitä liikkeiden korjauksia tulee huomioida erityisesti kotiharjoittelussa.

Varalan koulutuspäivät ovat tarkoitettu liikunta- ja terveydenhoitoalan ammattilaisille. Mukaan voivat tulla myös em. ammattilaisten skolioosiasiakkaat. Lasten vanhempien läsnäolo on myös suotavaa.

Koulutuskieli on englanti. Apukouluttajana toimii Tiina Arrankoski, Spiraalistabilaatio -metodin vastaava kouluttaja Suomessa, joka tarpeen tullen antaa myös käännösapua.

Lisätietoa koulutuksesta pikapuoliin.