SPIRAALISTABILAATIO PLUS -KOULUTUS,
Tampere, 9.-10.3.2024
Lantion alueen ja lantionpohjan harjoittaminen
Spiraalistabilaatio Plus -koulutus
Tampere, 9.-10.3.2024
Paikka: Aina on Pilates -studio, Pyhäjärvenkatu 5B, Tampere, ks. www.ainaonpilates.fi.
Aikataulu: la 10:00-17:00, su 9:00-16-00.
Kouluttajat: Tuula Schoultz (Fysioterapeutti, Spiraalistabilaatio -terapeutti / teacher, Pilateskouluttaja, Joogaopettaja, Reiki-master) ja Tiina Arrankoski (LitM, Spiraalistabilaatio -kouluttaja, Melt Method -ohjaaja (Level 4).
Hinta: 350 € (sis. alv:n).
Ilmoittautuminen: Ilmoittautumislomake täällä .
Kenelle: Koulutus on tarkoitettu liikunta- ja terveydenhoitoalan ammattilaisille, myös sellaisille, joilla ei ole Spiraalistabilaatio -metodin aikaisempaa koulutusta. Metodin Peruskurssin käyneille kurssi kartuttaa metodin koulutustuntimääriä samalla tapaa kuin muutkin SPS-koulutukset. Koulutustuntimäärän saa hyödykseen myös jälkikäteen, eli siinä tapauksessa, että suorittaa metodin Peruskurssin vasta myöhemmin, tämän koulutuksen jälkeen.
Koulutuksen sisältö: Tämän kahden päivän koulutuksen aiheet keskittyvät siihen, miten lantion alueen lihasten, lihaskalvojen ja nivelten toimintaa sekä joustavuutta voi elvyttää ja tukea Spiraalistabilaatio -harjoittelun avulla. Pystyasennossa liikkuessa lonkka- ja SI-nivelillä sekä niitä ympäröivillä kudoksilla on tärkeä rooli lantiorenkaan toiminnassa ja liikkeen tuottamisessa. Lantionpohjan toiminta puolestaan linkittyy koko lantion alueen tasapainoiseen toimintaan ja toisinpäin.
Keskivartalon kannatuksen ylläpitäminen liikkuessa on Spiraalistabilaation ensimmäisiä tavoitteita. Se on tärkeässä roolissa myös lantionpohjan hyvinvoinnissa, koska se vähentää lantionpohjaan kohdistuvaa painetta. Vatsakapselin painetta säätelee hengityksen ja pallean tuottama liike ja sitä puolestaan tukee rintakehän hyvä liikkuvuus. Toimiessaan optimaalisesti lantionpohja ja pallea liikkuvat sykronoidusti. Tärkeä osa koulutusta onkin tämän synkronian sekä koko vatsakapselin toiminnan ymmärtäminen.
Spiraalistabilaatio -harjoittelu parantaa lantionpohjan toimintaa aktivoimalla ja rentouttamalla lantionpohjan lihaksia liikkeen aikana. Harjoittelu on hyvä aloittaa hahmottamalla lantion keskiasento, koska siinä on helpompi aloittaa lantionpohjan harjoittelu. Myös mahdolliset lantion alueen lihasten ja kudosten kireydet ja heikkoudet on tärkeää oppia tunnistamaan. Tässä käytämme apuna Melt -metodin itsehoitotekniikoita, jotka kohdistuvat erityisesti lantion alueen sidekudokseen (faskiaan) ja sen kehoa tukevien ominaisuuksien elvyttämiseen.
Koulutuksen teoriaosuuteen sisältyy myös katsaus yleisimpiin virtsa- ja sukupuolielinten ongelmiin (SPS-koulutusosio 6C).
Oppimasi tiedon, harjoitteiden ja tekniikoiden avulla voit auttaa asiakkaitasi parantamaan kehontuntemustaan erityisesti lantion alueella.