SPIRAL STABILIZATION

SPIRAALISTABILAATIO

Terapia-, kehonhallinta- ja harjoitusmetodi

KÄYTTÖKOHTEET

Spiral Stabilization -metodi on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa, yleensä selän toiminnallisuuden parantamisessa sekä lihasepätasapainojen korjaamisessa.

Metodin tuloksellisuus on todistettu yksityiskohtaisten EMG-, röntgen- ja magneettikuvausanalyysien avulla. Se on viime vuosina saanut laajaa arvostusta kansainvälisesti ja onkin nyt suosittu terapia- ja harjoittelumuoto eri puolilla maailmaa.

Suomessa metodi on saanut innostuneen vastaanoton ja sen avulla on jo saatu rohkaisevia hoitotuloksia mm. skolioosin hoidossa. Monet terapeutit pitävätkin sitä varteenotettavana vaihtoehtona skolioosin konservatiivisessa hoidossa.

Myös eri ammattiryhmät (tanssijat, muusikot, sirkustaitelijat jne.) sekä eri lajien huippu-urheilijat ja maajoukkueet ovat löytäneet metodin tuomat hyödyt ja liittäneet sen osaksi harjoitteluaan. Samoin kuin eri liikuntamuotojen kilpaurheilijat ja aktiiviharrastajat (juoksijat, ratsastajat, voimistelijat, golfarit, melojat jne.).

Spiraalistabilaatio on sopiva harjoittelumuoto myös raskauden aikana (selän kunto, ryhti) ja synnyttämiseen valmistautumisessa. Synnytyksen jälkeen metodin harjoitteilla voidaan kuntouttaa lantionpohjan lihaksia ja vatsalihasten erkaumaa, parantaa ryhtiä sekä palauttaa lihastasapainoa.

Dr. Smišekillä on runsaasti kliinistä todistusaineistoa metodin tuloksista tuhansilla potilailla.