SPIRAL STABILIZATION

SPIRAALISTABILAATIO

Terapia-, kehonhallinta- ja harjoitusmetodi

SPORT PERFORMANCE -KOULUTUS

Tampere, 18.-19.5.2024

Paikka: Aina on Pilates, Klingendahl -studio, Pyhäjärvenkatu 5B, Tampere.

Aikataulu: la 10:00-17:00, su 9:00-16-00.

Kenelle: Koulutus on tarkoitettu valmentajille sekä liikunta- ja terveydenhoitoalan ammattilaisille.

Koulutuksen sisältö: Oletko valmis luopumaan ”Urheilija ei tervettä päivää näe” kaltaisista lausahduksista? Todellisuudessa terveys on hyvän suorituskyvyn edellytys. Nykypäivää kuvastaa motto ”Terveys edellä kohti parempia suorituksia!”  

Olemme yhdistäneet lukuisien eri metodien ja asiantuntijoiden opit kokonaisuudeksi, joka on helppo viedä osaksi jo olemassa olevia omia käytäntöjä. Koulutuksen aikana opit hyödyntämään yksinkertaista työkalupakkia, jonka avulla keho saadaan päivittäin mahdollisimman vähällä vaivalla lähemmäksi optimaalista olotilaa, harjoitettavuutta ja suoritustasoa. Se on helppoa, kun tietää miten!  


 

“We are elastic, pulsing, dynamic composites requiring constant tuning for optimal resilience and performance.” Stuart McGill – a true pioneer in spinal biomechanics.  


 

Vastaamme mm. seuraaviin kysymyksiin: miten mahdollisimman hyvä suorituskyky saavutetaan jokaiseen harjoitukseen ja miten paljon enemmän harjoittelevan ihmisen elämä voi olla myös tervettä ja kivutonta. Koulutuksessa painotetaan käytännön oppimista vahvaa teoriataustaa unohtamatta.  

Alla lisää kysymyksiä, joihin tämä käytäntöön painottuva koulutus antaa vastauksia:  

  Kompensaatio uuvuttaa! Miten muutan liikkuvuuden, voiman tai hallinnan puutteesta, tai kivusta johtuvia haitallisia toimintatapoja?  

  Rotaatioakselin havainnoiminen ja palauttaminen. Mikä on sen yhteys voimantuottoon? Miten sitä testataan?  

  Miten voi oppia reagoimaan reaaliaikaisesti kehossa usein toistuviin, suorituskykyä alentaviin muutoksiin ja tuntemuksiin?   

  Pitääkö harjoittelun tuottamaa kipua ja jäykkyyttä vain kestää? Miksi en harjoittelusta huolimatta kehity? Puuttuuko harjoitteluohjelmastani jotain oleellista?  

  Mikä on toistuvien liikemallien kääntöpuoli? Miten eliminoida harjoittelussa tapahtuvat, suorituskykyä alentavat virheet? Millaisiin virheisiin on syytä puuttua?  

  Miten terveysnäkökulma saadaan yhdistettyä vaativaan ja kilpailuaikataulun säätelemään lajiharjoitteluun? Miten harjoittelusta saa sekä kustannus- että aikatehokasta?  


Kouluttajat: Pirpa Takki, fysioterapeutti, valmentaja VeAT, Pilates -ohjaaja, Spiraalistabilaatio -terapeutti – https://pirpavita.com/  ja Tiina Arrankoski, LitM, Spiraalistabilaatio –kouluttaja, Melt Method ja Pilates -ohjaaja, Modern Nordic Walking –konseptin kehittäjä ja kouluttaja – www.askeleducation.com -  www.spiraalistabilaatio.fi - www.modernordicwalking.com.  

Hinta: 350€ (sis. alv:n). Kurssi toteutuu, kun osallistujia on 10 hlöä.

Ilmoittautuminen: 10.4.2024 mennessä. Ilmoittautumislomake täällä .

Kenelle: Koulutus on tarkoitettu valmentajille sekä  liikunta- ja terveydenhoitoalan ammattilaisille.

Spiraalistabilaatio -metodin Peruskurssin käyneille kurssi kartuttaa metodin koulutustuntimääriä samalla tapaa kuin tavanomaiset SPS-koulutukset.